یکی از محبوبترین مقصدهای گردشگری تور روسیه بهخصوص برای گردشگران ایرانی، مسکو پایتخت این کشور است. شاید مهمترین دلیلی که برای توجیه این محبوبیت در میان گردشگران ایرانی بتواند ارائه کرد، تاریخچه غنی و پرفرازونشیبی است که این شهر تاریخی به دنبال خود یدک میکشد. مسکو یکی از بزرگترین شهرهای روسیه به شمار میرود که مملو از جاذبههای گردشگری، مکانهای دیدنی، مراکز فرهنگی و ساختمانهای تاریخی است. تقریباً در هر گوشه از مسکو میتوانید یک جاذبه گردشگری مهم پیدا کنید که ارزش وقت و هزینهای که برای آن میپردازید را داشته باشد. بااینوجود، بخش مهمی از جاذبههای گردشگری و مکانهای دیدنی مسکو در مرکز این شهر یعنی میدان سرخ (Red Square) گرد هم آمدهاند. یکی از مهمترین و مشهورترین جاذبههای گردشگری که در میدان سرخ یافت میشود، قطعاً کرملین (Kremlin) مسکو است. تقریباً غیرممکن است که شما برای اولینبار به مسکو سفر کنید و بازدید از کرملین بخش مهمی از برنامههای تور مسکو شما نباشد. یکی از دلایل اهمیت کرملین در مسکو، خانه دادن به بخش مهمی از جاذبههای تاریخی و مهم روسیه است که از جمله انها میتوانیم به کلیساهای تاریخی، موزههای فراوان و چندین جاذبه معماری فوقالعاده اشاره کنیم. یکی از مهمترین موزههای کرملین موزه صندوق الماس (State Diamond Fund) است که تنها با برنامهریزی قبلی در تور مسکو قابلیت بازدید از آن ممکن است. این بدان معناست که اگر شما قصد بازدید از این موزه که در ساختمان اسلحهخانه (Armory) کرملین واقع شده است را داشته باشید، باید به همراه گروه تور گردشگری مسکو خود از قبل برنامه بازدید خود را اعلام کنید. اگرچه این موزه تنها بیست تا سی دقیقه از وقت شما در تور گردشگری مسکو را به خود اختصاص خواهد داد، مطمئن باشید که بازدید از این موزه در خلال برنامههای سفر به روسیه میتواند به بخش فراموشنشدنی از این تور برای شما تبدیل شود.
تاریخچه تأسیس صندوق الماس بازمیگردد به زمانی که پیتر کبیر راهاندازی یک صندوق امانات برای دولت روسیه با استفاده از جواهرات سلطنتی را در دستور کار دربار خویش قرار داد. پیش از آنکه پیتر کبیر این ایده را عملی کند، تمام جواهرات، هدایای سلطنتی و زیورآلات ارزشمند به امپراتور و خانواده سلطنتی تعلق داشت. البته، پیتر کبیر نیز نمونه این صندوق را در سفرهای خود به اروپا دیده بود و تنها پس از آن بود که تصمیم به راهاندازی این مرکز گرفت. البته پیتر کبیر تنها به جواهرات و اموال ارزشمند خود و خانواده خود بسنده نکرد و طی دستوری قانونی را وضع کرد تا نوادگان وی نیز جواهرات خود را به این صندوق اهدا کنند و از آن مهمتر هیچ شخصی از خانواده سلطنتی حق دخالت، فروش یا تغییر در وضعیت صندوق را نخواهد داشت. یکی از دلایل پشت تصمیم پیتر کبیر برای احداث این صندوق شکلدادن یک نماد از قدرت و اهمیت ملی در روسیه بوده است. البته پس از تأسیس صندوق الماس، ایده پیتر کبیر برای احداث این مجموعه فراتر از تصور وی رفت و در زمینههای دیگر نیز نمونههای مشابه تأسیس شد. اگرچه که ایده تأسیس این صندوق به پیتر کبیر تعلق داشت، این کاترین کبیر بود که بیشترین اهدایی به صندوق الماس را به خود اختصاص داد. کاترین کبیر که یک علاقه خاصی به سنگهای قیمتی، علیالخصوص الماس داشت، تعداد زیادی از جواهرات خود را به صندوق الماس اهدا کرد و حتی یک مکان مخصوص برای جمعآوری آنها در قصر زمستانی احداث کرد. در میان جواهرات اهدایی به این صندوق نزدیک به ۸۵ درصد این مجموعه توسط حاکمان و خاندان سلطنتی در دوران بین امپراتوری پیتر کبیر و نیکولاس اول به این صندوق اهدا شده است و ۱۵ درصد از این مجموعه توسط سه امپراتور آخر روسیه به صندوق الماس اهدا شده است. در ابتدای جنگ جهانی اول و با تهدید نزدیکشدن آلمان به سنت پترزبورگ، این صندوق به مسکو منتقل و در زیرزمین ساختمان اسلحهخانه نگهداری شد.
اگرچه که این مجموعه عظیم و بینظیر تا چند سال پس از جنگ داخلی روسیه نیمه فراموش شده بود، صندوق الماس حکومت شوروی در سال ۱۹۲۲ شکل گرفت. متأسفانه بخش زیادی از این مجموعه در دوران حکومت شوروی به سرقت رفته و یا در حراجهای خارج از روسیه به فروش رسیدند. البته زمانی که این مجموعه در سال ۱۹۶۷ برای اولینبار به نمایش عموم درآمد، همچنان بخش بینظیر از جواهرات سلطنتی را در اختیار داشت. در پنجاهمین سالگرد تأسیس حکومت شوروی در سال ۱۹۶۷، دولت شوروی تصمیم به نمایش این مجموعه عظیم به مدت یک سال به مهمانهایی که برای شرکت در این رویداد به مسکو سفرکرده بودند گرفت. البته به دلیل اهمیتی که این نمایشگاه در فرهنگ روسیه داشت، این نمایشگاه موقت به یکی از موزههای دائمی در ساختمان اسلحهخانه کرملین تبدیل شد. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، دولت فدراسیون روسیه به افزایش مجموعههای موجود در صندوق الماس گرفت و چندین نمونه موردتوجه همچون الماس الکساندر پوشکین، دومین الماس دستنخورده بزرگ در این مجموعه و چندین طلای خالص را به این مجموعه اضافه کرد.
در حال حاضر، موزه صندوق الماس در ساختمان اسلحهخانه کرملین واقع شده است. البته شما برای بازدید از این موزه در هنگام سفر به روسیه نیازمند تهیه یک بلیت جداگانه هستید. همچنین برای بازدید از این مجموعه در خلال برنامههای تور روسیه نیازمند تعیین زمان مشخص در برنامههای تور روسیه دارید. البته با بازدید از این موزه در تور مسکو، میتوانید از چندین نمونه جواهر و الماس بینظیر در این مجموعه دیدن کرده که دیدگاه شما نسبت به زیبایی جواهرات را به طور کامل دگرگون خواهند کرد. این آثار از جمله چندین سنگ قیمتی تاریخی از اواسط قرن هجدهم تا حال حاضر، چندین جواهر بینظیر همچون جواهر توت که یکی از عجیبترین شکلهای جواهرات را در میان جواهرات این صندوق در اختیار دارد و همچنین تعداد زیادی الماس و مدال زیبا از نمونههایی هستند که در هنگام بازدید از این مجموعه در خلال برنامههای تور روسیه از آن دیدن خواهید کرد.
اگرچه تعداد نمونههای بینظیر در این مجموعه کم نیست، چند نمونه در این مجموعه وجود دارد که نگاه هر گردشگر تور روسیه را به خود جلب میکند و میتواند حتی باعث شگفتی مجموعهداران بزرگ و متخصصان جواهرات شود. یکی از این نمونههای بینظیر تاج سلطنتی روسیه و یا تاج بزرگ امپراتوری است که از سال ۱۷۶۲ مورداستفاده امپراتورهای روسیه قرار گرفته و نیکولاس دوم آخرین فردی بوده که از آن در مراسم تاجگذاری خود استفاده کرده است. در کنار تاج امپراتوری ما میتوانیم به نمونههای دیگری همچون سنگهای قیمتی تاریخی همچون الماس شاه که توسط پادشاه پرشیا در سال ۱۸۲۹ به امپراتور روسیه هدیه شده، سافیر (Sapphire) مشهور و الماس ارلوف (Orlov diamond) اشاره کنیم. شما همچنین میتوانید تعداد زیادی الماس دستنخورده و تکههای طلای خالص در این مجموعه مشاهده کنید. اگرچه شما میتوانید اطلاعات زیادی از طریق اینترنت دررابطهبا این مجموعه کسب نمایید و حتی از هر یک از نمونههای مشهور این مجموعه در اینترنت دیدن کنید، بازدید حضوری از آنها در خلال برنامههای تور روسیه جذابیت دیگری دارد که میتواند به یکی از خاطرات فوقالعاده شما از سفر به مسکو تبدیل شود. شما میتوانید دررابطهبا دیگر جاذبههای گردشگری تور مسکو، بهخصوص کرملین و میدان سرخ، در وبلاگ ما در سیاره سرخ اطلاعات مفیدی کسب نمایید.
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید