یکی از مزیتهای پیشرفت علمی در زمینه کشاورزی، آشنایی با روشهای کشت و برداشت محصولاتی است که حتی در سختترین شرایط نیز میتوانند تولید و استفاده شوند. شاید تا دو الی سه دهه قبل، تصور رشد محصولاتی از جمله موز و نارگیل در مناطق سردسیر غیرممکن بود و یا کشت محصولاتی که نیازمند نور فراوان هستند در بخش شمالی دور از انتظار بود، اما امروزه میبینم که علم کشاورزی پیشرفتهای عجیب و موردتوجهی داشته است که توانسته غیرممکنها را در زمینه کشاورزی ممکن کند. روسیه نیز به واسطه این پیشرفتهای علمی در زمینه کشاورزی، توانسته به یکی از قطبهای تولید میوه و سبزیهایی در منطقه تبدیل شود که شاید زمانی انتظار تولید آنها را در آبوهوای سخت روسیه نداشتیم. البته برخلاف تصور بسیاری از تاجران، حتی باوجود این پیشرفتها و تولیداتی که روسیه در زمینه کشاورزی داشته است، همچنان کفاف تولیدات موردنیاز کشور در روسیه انجام نمیشود و این کشور بزرگ و پهناور همچنان وابسته به واردات میوه و دیگر محصولات کشاورزی در وسعت کلان است.
بخش بزرگی از واردات روسیه در سال به محصولات کشاورزی و میوه اختصاص دارد و این یک فرصت استثنایی برای تاجران ایرانی است که با اخذ ویزا تجاری روسیه برای انجام صادرات میوه و محصولات کشاورزی به روسیه اقدام کنند. یکی از بزرگترین محصولات صادراتی ایران به روسیه نیز به همین بخش اختصاص دارد بهطوریکه کشورهای بزرگ جهان از جمله چین، کره جنوبی، آلمان، هلند و ترکیه در کنار ایران سهمی در بخش صادرات میوه و محصولات کشاورزی به روسیه در اختیار دارند. بهخصوص در بخش میوههای تابستانی که خیلی سخت در روسیه تولید میشوند، ایران نقش مهمی در صادرات ایفا میکند. مرکبات، میوههای خشک و خشکبار از جمله مواردی هستند که تاجران ایرانی برای صادرات به روسیه از آنها استفاده میکنند. از میوههای خشک صادراتی به روسیه میتوانیم به کیوی، زردآلو، انجیر، توت و سیب نام ببریم. همچنین انواع مرکبات و محصولات کشاورزی از جمله گندم، جو، چای، زعفران و پیاز نیز دیگر بخش صادرات محصولات کشاورزی ایران به روسیه را تشکیل میدهند. خرما و پسته نیز از بسیار موردتوجه تاجران ایرانی و روسی هستند که از ایران به روسیه صادر میشوند. به همین دلیل است که ما در دفتر خدمات مسافرتی سیاره سرخ، شرایط اخذ ویزا تجاری برای تاجران ایرانی را فراهم کردهایم تا بهسادگی بتوانند صادرات خود به روسیه را آغاز کنند. ما در سیاره سرخ معتبرترین نوع ویزا تجاری را برای تاجران ایرانی تهیه میکنیم.
اگرچه روسیه در حال حاضر بخش عمدهای از نیاز کشاورزی و میوه خود را از طریق واردات تأمین میکند که همین امر نشان از شرایط مناسب برای ایجاد پل تجاری بین تاجران ایرانی و روسیه است، این کشور با سرعت در حال پیشرفت در زمینههای مدرن کشاورزی است که ممکن است باعث کاهش میزان واردات در سالهای آینده شود. با برقراری یک پل ارتباطی قوی در شرایطی که روسیه همچنان نیازمند واردات زیاد در زمینه میوه و محصولات کشاورزی است، تاجران ایرانی میتوانند یک ارتباط قوی با تاجران روسی برقرار کنند تا در زمانی که میزان واردات روسیه کاهش پیدا کرد، همچنان بهعنوان یک تأمینکننده اصلی در روسیه پابرجا بمانند. بااینحال، این پیشرفتهای چشمگیر در زمینه کشاورزی چه چیزهایی هستند که باعث میشوند تا متخصصان معتقد باشند که در سالهای آینده ممکن است بخش عمدهای از نیاز روسیه در زمینه کشاورزی را از تولیدات داخلی تأمین کنند؟ یکی از مهمترین نمونههای پیشرفت در زمینه کشاورزی و تولیدات میوه قطعاً روشهای جدیدی در زمینه کشت و برداشت است که از جمله آنها میتوانیم به کشاورزی هیدروپونیک اشاره کنیم.
کشاورزی هیدروپونیک یا آبکشت، روشی است که در آن گلخانههای مخصوص برای کاشت محصولات کشاورزی آماده میشود که نیازمند خاک نیستند و محصولات در آب و مواد معدنی که به آن اضافه میشود رشد میکنند. در روش کشاورزی هیدروپونیک که یکی از زیرشاخههای علم کشاورزی است متخصصان با استفاده از اندازهگیری نیازهای هر گیاه، مواد موردنیازی که در شرایط عادی از خاک تأمین میشود را به آب اضافه میکنند تا گیاه نیازی به خاک برای رشد نداشته باشد. در این روش برخلاف تصور، آب کمتری نیز برای تولیدات کشاورزی مورداستفاده قرار میگیرد و از لحاظ سلامت نیز محصولات استریل بوده و از بیماریهای خاکی که گاهی گیاهان دچار آن میشوند و همچنین آفتهایی که معمولاً از طریق خاک به گیاه آسیب میزنند نیز جلوگیری میشود. ازآنجاییکه این محصولات با اندازهگیریهای دقیق علمی رشد پیدا میکنند، بازدهی محصولات نیز به طبع افزایشیافته و امکان تولید محصولات باکیفیت بالاتر نیز میسر میشود. یکی از شهرهایی که تولیدات کشاورزی به روش هیدروپونیک در حال حاضر در روسیه در آن اتفاق میافتد، شهر آرخانگلسک (Arkhangelsk) است. این شهربندی در شمال روسیه تنها بندری است که در تمام طول سال نیز کشتیرانی در آن بدون مشکل برگزار میشود.
کشاورزی هیدروپونیک مزیتها و معایب خودش را به همراه دارد که باعث میشود همچنان بهعنوان یک روتین در سراسر جهان مورداستفاده قرار نگیرد. از جمله مزایای اصلی این روش میتوانیم به تولید محصولات باکیفیت خیلی بالا، میزان آب مصرفی کمتر، کاهش خطر آفت و قارچ، آمادگی کشت هر محصول در تمام فصلها و همچنین کاهش فضای لازم برای کاشت اشاره کنیم؛ اما در طرف دیگر این روش معایب خود را نیز به همراه دارد که از جمله آنها میتوانیم به هزینه زیاد برای راهاندازی، وابستگی دائمی به برق و انرژی، نیازمندی به مراقبت و مانیتورینگ دائم، حضور دائمی متخصصان این روش و هزینه استخدام بالای آنها، امکان درگیری محصولات به بیماریهای آبی و در نهایت عدم تولید محصولات بهصورت طبیعی اشاره کنیم که امروزه در جهان بهشدت موردتوجه قرار دارد. درهرصورت این روش به دلیل تولید محصولات باکیفیت و همچنین زمان کمتر برای تولید محصولات و عدم وابستگی به خاک و نور طبیعی، درحالرشد در سراسر جهان بوده و بهخصوص در مناطقی که امکان استفاده از کشاورزی طبیعی وجود ندارد، در حال باز کردن جای خود در چرخه تولید محصولات کشاورزی است.
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید